9 oktober torsdag
Klockan 08:00 var det dags för mjölkning. Vi fick alla prova
på att mjölka och det tog ganska mycket längre tid än när bonden själv gjorde
det, men vi lyckades i alla fall få ut lite mjölk och så var frukosten räddad!
|
Dags för morgonmjölkning |
|
Färska ägg till frukost |
Sedan fortsatte vi vår biltur runt Byron. Vi åkte upp till
Pat Morton Lookout för att spana efter delfiner, men såg inga. Vi åkte senare
till en strand som hette Angels beach där vi gick omkring ett tag och tog lite
bilder, men utan att bada den här gången. På parkeringen åt vi vår medhavda
matsäck. Mackor med jordnötssmör och cream cheese som omväxling… J
|
Ännu en dag på stranden |
Vi funderade sedan på vad vi kunde hitta på resten av dagen
och kom fram till att minigolf hade varit trevligt. Vi begav oss till ett
ställe som hette Macadamia castle. (De odlar mycket macadamia-nötter i
området). ”Slottet” var en liten djurpark med minigolfbana. Vi började med att
gå runt i parken och fick mata flera djur. En lama, kalvar, lamm och killingar.
Sedan fick vi också klappa en orm och en liten krokodil och det fanns en
känguru- och emuinhängnad precis som på Lone Pine koala sanctuary där vi kunde
klappa och mata kängurur.
|
"But first... let me take a selfie" |
|
Kalvmatning |
|
Lammen och killingarna ville också ha mjölk |
|
Passade på att klappa lite på en krokodil |
|
På den här platsen 1875 hände det visst inget |
När alla djur var tittade på spelade vi minigolf och passade
på att försöka lära Laurence att räkna på svenska.
|
Minigolf |
Tillbaka i Byron Bay köpte vi frozen yoghurt och det visade
sig att tjejen i kassan kom från Sundsvall. Kul att kunna beställa glass på
svenska här i Australien.
|
Frozen yoghurt |
Dagens middag bestod av rester från gårdagen och annat som
vi hade i kylen eftersom det var sista måltiden vi skulle äta i stugan. Vi
stekte därför upp lite bacon som vi hade sen dagen innan. Australiskt bacon är
väldigt olikt vår svenska, tycker vi i alla fall. Det är stora, ganska tjocka
skivor som påminner mer om skinka eller kassler när den steks. Inte alls lika
tunna och krispiga som vi är vana vid. Ibland slås man både av hur mycket som
är likt Sverige och vad som är olikt!
|
Bacon till middag! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar