måndag 22 september 2014

En djurfylld dag

Idag har verkligen varit en händelserik dag! Vi började med att åka till ”flight center” och boka en resa upp till Cairns och barriärrevet. Det kommer att bli så spännande. Flight center låg i ett köpcentrum och vi passade också på att gå runt en sväng och titta i skyltfönster. Jag och Mia funderade på ifall austalierna kan se att vi inte är härifrån eftersom vi själva tycker att vi smälter in ganska bra, men när vi gick förbi en mobilförsäljare i köpcentret frågade han ifall vi var från Tyskland… Kanske ser vi ut som turister ändå.

Lone Pine Koala Sanctuary
Sedan var det dags för dagens huvudattraktion. Lone Pine koala sanctuary. En djurpark där det finns fullt av inhemska djur. Vi fick en presentation om koalor och arbetet de gör i parken för att bevara koalornas naturliga levnadsmiljö och sen fick vi även bli fotograferade med en koala! Det var riktigt häftigt och koalor är verkligen väldigt mysiga djur. Lugna och mjuka :) Det skulle inte vara helt fel att få ta med sig en hem...
Vi fick krama en koala!

Vi tittade också på andra djur som fanns där, olika fåglar, dingos, sköldpaddor, tasmansk djävul, wombat, krokodiler näbbdjur etc. Sedan kom vi till en stor inhägnad där man fick gå omkring och klappa och mata kängurur och emuer. Så  häftigt! Det var jättemånga kängurur som gick omkring i inhägnaden, men bara honor och ungar. Hanarna är mer aggressiva, men de kunde man också titta på.

Och klappa kängurur

Träffade också en trevlig emu
När vi kom tillbaka till huset försökte Laurence att lära oss att spela cricket på gatan. Väldigt roligt, men svårt att både kasta bollen rätt och även träffa dem. Reglerna får vi gå igenom en annan dag. Vi försökte också lära oss att åka skateboard, vilket gick sådär. Jag passade på att använda alla tillgängliga skydd för att inte slå ihjäl mig och för Mia gick det riktigt bra!


Vid 17.30-tiden skulle Laurence till flygplatsen och hämta upp sin flickvän och gå på födelsedagsmiddag till hennes mamma och vi skulle roa oss själva. På vägen hem från djurparken hade han visat oss var närmaste tågstation ligger eftersom vi antagligen ska åka tåg in till centrum någon gång. Vi bestämde oss för att se om vi kunde hitta dit. Det började bra med att vi gick åt fel håll redan utanför dörren, men kom snart på rätt spår. Vi gick och gick och kom fram till en större bilväg, men blev osäkra på om den låg till höger eller vänster. Vi provade vänster, men upptäckte snart att det inte stämde så vi fortsatte åt andra hållet och hittade till slut fram! Då hade det redan hunnit bli mörkt (det mörknar väldigt snabbt här och det var ljust när vi gick). Eftersom det är vänstertrafik var vi även extra noga med att se till att inte bli överkörda också. När vi äntligen kom tillbaka berättade Laurence mamma att hon hade börjat bli orolig för om vi hade gått vilse och börjat fundera på hur hon skulle säga till honom att hon hade tappat bort oss redan första dagen vi var här haha.

Efter middagen såg vi på ”Mamma Mia” och nu är det dags att sova. Förhoppningsvis blir även det en händelserik dag!

Om ni är intresserade av Mias blogg så hittar ni den här.










3 kommentarer:

  1. Koalor verkar så otroligt fina! Ni verkar ha det fantastiskt "down under" :P fick du några skrapsår?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej inga skrapsår :) och hittills har allt varit jättebra :) Hoppas ni har det fint hemma. Vi har hört att hösten har kommit...

      Radera
  2. koalan var gulligast!!

    SvaraRadera