torsdag 16 oktober 2014

Mer grillfest

5 oktober söndag

Efter två dagar med grillning var det dags för ännu en. Den här gången hemma hos oss. Vi började med att handla mat och förbereda. Tiden var satt till kl.11 och Laurence sa att han därför räknade med att folk skulle komma kl. 12. Jag tror att de första gästerna kom vid 13-tiden. Lite skillnad från Sverige.

Vi märkte under dagen att klockorna på våra mobiler automatiskt hade ställt om sig en timme och frågade hur det var här med sommar/vintertid (som de här kallar för ”daylight savings”). Tydligen har det bara det i vissa delstater, men inte i Queensland och det var därför ganska konstigt att våra mobiler ändrades.

Gästerna droppade in under hela eftermiddagen och kvällen. Vi grillade vid 15-tiden och spelade sedan street-cricket. Det var roligt men lite svårt. Av någon anledning har det gått ganska bra när vi har prövat själva, men nu med publik var det inte lika lätt. Bollen kastas liksom i en vevande rörelse över huvudet. Som att man börjar med armen rakt ner och sedan gör en cirkelrörelse bakåt, över huvudet och fram. När man sedan ska slå bollen ska den helst slås ner i marken eftersom man åker ut ifall någon tar lyra.

Street cricket
Eftersom vi imorgon drar till Byron Bay behövde vi akut tvätta lite kläder och gick en sväng till laundromaten. Grillfesten fortsatte sedan till långt in på natten.

Laundromat-selfie




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar