fredag 17 oktober 2014

Mjölkning, fler djur och minigolf

9 oktober torsdag

Klockan 08:00 var det dags för mjölkning. Vi fick alla prova på att mjölka och det tog ganska mycket längre tid än när bonden själv gjorde det, men vi lyckades i alla fall få ut lite mjölk och så var frukosten räddad!

Dags för morgonmjölkning
Färska ägg till frukost
Sedan fortsatte vi vår biltur runt Byron. Vi åkte upp till Pat Morton Lookout för att spana efter delfiner, men såg inga. Vi åkte senare till en strand som hette Angels beach där vi gick omkring ett tag och tog lite bilder, men utan att bada den här gången. På parkeringen åt vi vår medhavda matsäck. Mackor med jordnötssmör och cream cheese som omväxling… J

Ännu en dag på stranden
Vi funderade sedan på vad vi kunde hitta på resten av dagen och kom fram till att minigolf hade varit trevligt. Vi begav oss till ett ställe som hette Macadamia castle. (De odlar mycket macadamia-nötter i området). ”Slottet” var en liten djurpark med minigolfbana. Vi började med att gå runt i parken och fick mata flera djur. En lama, kalvar, lamm och killingar. Sedan fick vi också klappa en orm och en liten krokodil och det fanns en känguru- och emuinhängnad precis som på Lone Pine koala sanctuary där vi kunde klappa och mata kängurur.
"But first... let me take a selfie"

Kalvmatning
Lammen och killingarna ville också ha mjölk
Passade på att klappa lite på en krokodil
På den här platsen 1875 hände det visst inget
När alla djur var tittade på spelade vi minigolf och passade på att försöka lära Laurence att räkna på svenska.

Minigolf
Tillbaka i Byron Bay köpte vi frozen yoghurt och det visade sig att tjejen i kassan kom från Sundsvall. Kul att kunna beställa glass på svenska här i Australien.

Frozen yoghurt
Dagens middag bestod av rester från gårdagen och annat som vi hade i kylen eftersom det var sista måltiden vi skulle äta i stugan. Vi stekte därför upp lite bacon som vi hade sen dagen innan. Australiskt bacon är väldigt olikt vår svenska, tycker vi i alla fall. Det är stora, ganska tjocka skivor som påminner mer om skinka eller kassler när den steks. Inte alls lika tunna och krispiga som vi är vana vid. Ibland slås man både av hur mycket som är likt Sverige och vad som är olikt!

Bacon till middag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar