fredag 17 oktober 2014

Australiens östligaste punkt och "farm stay"

 8 oktober onsdag
 
Soluppgång på stranden
Vi gick upp tidigt (5:30) för att titta på soluppgången vid stranden. Väldigt stämningsfullt och fint med fyren på berget i bakgrunden. Efteråt sov vi lite till och städade sedan ur våra rum (som vid det här laget var fulla med sand) och checkade ut.

Rumsstädning. Gott om sand efter alla beach-turer
Vi åkte upp till fyren igen, den här gången i dagsljus och var inte längre ensamma där uppe. Ganska stor skillnad från sist vi var där. Från fyren gick en liten gångväg bort till Australiens östligaste punkt så dit var vi ju tvungna att gå. Därifrån såg vi även valar och jag fick syn på en liten wallaby i en buske.

Australiens östligaste punkt
Vi försöker göra E för "east"
Sedan var det dags för att bada igen. Vi åkte till en strand som vi inte hade varit på tidigare och badade en liten stund. Det var väldigt blåsigt och jag gick upp lite före de andra. Solen gick i moln och det blev lite kyligare. Efter ett tag var dessutom alla våra saker täckta med sand från vinden J

En aning blåsigt på stranden


Resten av tiden i Byron Bay skulle vi bo på en gård. Vi åkte upp dit och packade in oss i vår stuga. Gick en liten rundtur och tittade lite på djuren. De hade kor med kalvar, getter, får och höns. Vi åkte in till stan och handlade mat till middag och frukost. Nu hade vi ett kylskåp så kunde äta något annat än jordnötssmör och cream cheese.

Tillbaka på gården badade Mia och Laurence i poolen, men badkruka som jag är tyckte jag att det var lite för kallt och solade lite istället.
Klockan 17 var det rundvandring hos djuren och hos hönsen fick vi nyvärpta ägg som vi ska ha till frukost imorgon. Vi ska även få mjölka till frukosten. Vi matade getter och klappade ett 1,5 veckor gammalt lamm.
Rundtur hos getterna

På kvällen skulle det vara fullmåne, tydligen skulle det vara en ”red moon” som skulle vara röd och jättestor, men det missade vi. Det var också lite mulet och därför inte helt lätt att se månen, men det vi såg var väldigt fint. Lite spännande och läskigt också med allt prassel i buskarna. Vem vet vilka djur som gömmer sig där...
Fullmåne
Imorgon ska vi upp tidigt imorgon och mjölka! 
God natt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar