måndag 6 oktober 2014

Sunshine coast

Måndag 29 september
 
Clownfiskar på Under Water World
Idag åkte vi till Mooloolaba och besökte Under Water World. Där inne fick vi titta på många olika fiskar och andra djur som lever i vattnet. De allra flesta finns dessutom här i Australien, så som hajar, rockor, sjöhästar och mycket annat. De hade också en hajtunnel som på Universeum fast den här var mycket längre. I slutet av den skulle det finnas sköldpaddor, men de hade ”flyttat” när vi var där. På Under Water World har de ett ”turtle rescue program” där de tar hand om sköldpaddor tills de är redo att flytta ut i det vilda igen och därför fanns det inga att se där för tillfället.

Oj vilken fisk...
När vi kände oss färdiga med fisktittandet gick vi ner till stranden som bara låg något kvarter bort. Jättehärlig strand med stora vågor! Jag och Mia var lite nervösa för att dras med, men det var inga problem. Vi försökte lära oss ”body surfing” vilket är när man fångar en våg och simmar med den (utan surfbräda eller något annat), men det gick inte så bra. Någon gång fick vi till det, men det var nog mest tur.

På stranden i Mooloolaba
Vid den här stranden (som många andra) finns det gott om hajar och de hade därför ett hajnät som ska hålla dem borta. Med jämna mellanrum flög även en helikopter över vattnet för att se till att ingen haj hade lyckats ta sig igenom. Känns nästan lite overkligt och när vi väl var i tänkte vi inte ens på hajar.

Mooloolaba
 Efter badet och en liten slummer på stranden åkte vi till ett stort köpcentrum där Mia köpte sig en keps och sen begav vi oss till Mount Coolum som är ett litet berg i närheten. Uppför berget var det stentrappor nästan hela vägen och många joggare som sprang både upp och ner. Vi kom upp precis i tid för att se solnedgången vilket var underbart vackert!

Det var en liten bit upp...

Fin utsikt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar