fredag 17 oktober 2014

Mias födelsedag och whale watching

10 oktober fredag

Idag är det Mias födelsedag! Vi firade med sång på sängen och frukost på restarurangen ”The Balcony” i Byron Bay som tydligen är ett välkänt ställe. Laurence hade också fixat med tårta med tomtebloss i till efterrätt.
Grattis på födelsedagen!
Frukost på The Balcony
Sedan var det dags för whale watching. Vi åkte till hamnen där båten skulle avgå och fick börja med att skriva på ett papper där det stod om allt farligt som kan hända och att vi är medvetna om att vi kan tappa saker, skada oss och drunkna typ.

Inte bara valar som vi skådade. Även gott om pelikaner
Allt kan tydligen hända på havet...
Vi åkte sedan ut på havet och började leta efter valar. Vi såg flera stycken, och i några fall kan det nog ha varit samma valar som vi såg flera gånger. Det var väldigt häftigt och flera gånger var de ganska nära båten. Tyvärr var det ingen som hoppade eller gjorde något annat kul, men absolut en häftig upplevelse.
Häftigt att se valar!
Båtturen varade ett par timmar och väl tillbaka i land åt vi medhavda mackor med…. Jordnötssmör och cream cheese!!!

Det var sedan dags att bege sig tillbaka till Brisbane. Vi åkte förbi Dreamworld som är ett stort nöjesfält här. Det skulle däremot kosta 100 dollar att gå in (ca 600 kr) och det tyckte vi inte att det var värt. Bergochdalbanor har vi åkt innan och det finns fler saker som vi vill lägga pengar på. Istället åkte vi förbi Surfers Paradise igen eftersom jag var sugen på att prova på att surfa. Vi var däremot lite för sent ute och bräduthyrningen skulle snart stänga, så vi gick ner till stranden istället. Mia och Laurence badade, men jag var inte så sugen. Det är inte mycket varmare än svenskt sommarvatten här. Ca 22 grader.

Middag åt vi på Yatala Pies som är ett känt pajställe som har funnits här sedan 1920-talet. Precis som bacon är pajerna här lite annorlunda, men goda.
Pajmiddag
Famous pies




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar