fredag 17 oktober 2014

Första dagen i Byron Bay

6 oktober måndag

Då bär det av till Byron Bay! Vi börjar med att köra ner för the gold coast och passade på att göra en liten avstickare till surfers paradise som är en känd strand där det som namnet antyder är väldigt bra surfförhållanden. Det var väldigt stora vågor och jag och Mia vågade oss inte så väldigt långt ut.

Surfers Paradise
Totalt tar det ca 3 timmar att köra från Brisbane till Byron Bay och vi kom fram på eftermiddagen. Vi checkade in på vårt hostel, Byron Bay Resort och gick en liten sväng ner till den närmsta stranden och doppade fötterna i havet innan vi åkte in till stan för att handla mat. Vi köpte först mat som vi kan äta till frukost/lunch imorgon. Det blev bröd, jordnötssmör och cream cheese. Eftersom vi inte hade något kylskåp på rummen tänkte vi att det var bäst att ta sådan mat som inte behöver stå kyld. Vi gick sedan och köpte varsin kebab på ”AbraKebabra”. Laurence sa att det var Byron Bays bästa kebaber och dessutom var namnet roligt!

Fotdoppning i vattnet

Kebaberna tog vi med ner till stranden och fick där se ett gäng spela trummor och ett par som dansade spontan hippiedans. Byron Bay är en väldigt avslappnad liten stad där det bor gott om hippies och surfare. Jag trodde att folk hade överdrivit hippiefaktorn när de berättade om Byron, men det tog inte många sekunder innan vi förstod precis vad folk hade menat. Måste säga att staden hade en väldigt härlig atmosfär som jag verkligen gillade!

Trummor och spontandans

Notera texten vid hästen. Det är även förbjudet att ta med sig sin get och gris.
Vi gick en sväng runt i staden och köpte varsin kula glass. Det hade blivit mörkt och vi snubblade på en gatuartist som hade en jättehäftig eldshow så vi slog oss ner i gräset och tittade.

Eldshow
I Byron Bay finns det en väldigt fin och känd (i alla fall häromkring) fyr och vi åkte upp dit. Det var helt tyst förutom vågorna som slog mot berget och helt stjärnklart! Helt fantastiskt att se och inga andra människor förutom oss där. Jag la mig ner på marken och bara tittade upp på himlen. Sämre kan man ha det.
Fina fyren!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar